Jubileumconcert Rijssens Mannenkoor

Het Rijssens mannenkoor heeft met 2 jubileumconcerten het 90-jarig bestaan gevierd. Tijdens de jubileumconcerten waar een keur aan musici meewerkte deed het mannenkoor een gift aan 2 stichtingen. Zowel de Waander Compagne stichting als Stichting Rijssens Museum werd een cheque uitgereikt. Het jubilerende koor vind maatschappelijke betrokkenheid belangrijk en laat op deze manier inkomsten uit oa het oud papier weer terugvloeien in de samenleving.

De concerten werden gehouden in het Parkgebouw. Het publiek en de koorleden kunnen terugkijken op een geslaagd jubileumfeest.

.

Klik hier om de jubileumgids online te bekijken.

Annie Schreijer-Pierik beschermvrouwe van het Rijssens Mannenkoor

Op vrijdag 4 november jl. gaf het Rijssens Mannenkoor een prachtig concert met het Jongenskoor Dzvinochok uit Kiev (Oekraïne). De Dionysiuskerk in Rijssen was het podium voor deze twee koren die elkaar die goed aanvulden en het publiek trakteerden op mooie zang en muziek. De dirigenten Freddy Veldkamp en Ruben Tolmachev haalden alles uit de kast om het publiek te vermaken en dat is zeker gelukt. Tijdens dit concert werd door het Rijssens Mannenkoor de nieuwe Kerst CD gepresenteerd, het eerste exemplaar werd uit gereikt aan niemand minder dan Europarlementslid mevrouw Annie Schreijer Pierik. In 2014 mocht zij ook al de eerste DVD van het Rijssens Mannenkoor ontvangen, daarop volgend mocht het Rijssens Mannenkoor een bezoek brengen aan Brussel. Op deze wijze ontstond er een band en bleven de contacten levendig. Annie Schreijer-Pierik was de vrouw waar ook de nieuwe kerst CD aan uitgereikt moest worden. Als volledige verrassing werd niet alleen de nieuwe Kerst-Cd aan haar uitgereikt, maar werd ze door voorzitter Gertjan Klein Legtenberg gevraagd of zij de beschermvrouwe van haar Rijssens Mannenkoor zou willen worden. Toch enigszins ontroerd, verrast maar ook zichtbaar trots tegenover staand aan een volle kerk, stemde zij hier volledig mee in. In haar dankbetoog gaf ze nogmaals aan dat muziek en zang elkaar verbindt, en hoe mooi kan het dan ook zijn dat tijdens een Oekraïne-discussie die ons bezighoudt dan ook een koor uit Oekraïne hier vanavond een concert geeft met het Rijssens Mannenkoor, dat is pas echt verbinden.

Het programma kreeg zijn vervolg en een ieder genoot van hetgeen gebracht werd. Pianist Gezinus Veldman op piano en natuurlijk ook koorsolist Ard Kamphuis lieten zich ook van hun beste kant zien. Het concert werd pas rond 23.00 uur pas afgesloten, het publiek kreeg spreekwoordelijk “veel waar voor hun geld”.

De nieuwe Kerst-Cd genoemd Christmas Tide is echte een top stuk geworden, de kerst-cd zal de muziekliefhebber tijdens kerst in een bijzondere kerstsfeer brengen. Op de kerst-cd staan prachtige nummers zoals Gloria, In his love, maar ook Stille Nacht en Cantique de Noël die op een bijzondere manier vertolkt zijn door het Rijssens Mannenkoor. Deze Kerst-Cd is echt een “wanna have”.

De Kerst-Cd is voor € 12.50  te bestellen via de website van het Rijssens Mannenkoor en te verkrijgen bij The Readshop aan de Haarstraat in Rijssen. Voor het Rijssens Mannenkoor staan er 3 kerstconcerten op het programma, op 20 december in Apeldoorn, 23 december in Rhenen en op 2e kerstdag voor eerst sinds jaren weer in het Parkgebouw in Rijssen